Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Η Έκλειψη της 25ης Απριλίου 2013Την Πέμπτη 25/4/2013 στις 10.56 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και συγκεκριμένα στην 6η μοίρα (5.45’). Οι Σεληνιακές εκλείψεις επηρεάζουν κυρίως τον ψυχισμό μας και συνήθως έχουν μικρή διάρκεια εκδηλώσεων των γεγονότων. Η συγκεκριμένη όμως είναι αρκετά ιδιαίτερη και θα προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε από πολλές μεριές.

Ιστορικό πλαίσιο
Κάθε έκλειψη, είτε ηλιακή είτε σεληνιακή, ανήκει σε έναν κύκλο Σάρος. Η συγκεκριμένη ανήκει στον κύκλο Σάρος 112. Πρωτοεμφανίστηκε στις 20 Μαΐου 859 μ.Χ. και τώρα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. Αναμένεται να κλείσει τον κύκλο της στις 12 Ιουλίου 2139.
Θα αναφέρουμε ορισμένες από τις ημερομηνίες και μερικά από τα γεγονότα που τις σημάδεψαν.
15/4/1995 Το σημαντικότερο γεγονός που φαίνεται ότι επαναλαμβάνει και τώρα η έκλειψη είναι η εγχώρια τρομοκρατία στις Η.Π.Α. Σήμερα έχουμε την τρομοκρατική ενέργεια στον μαραθώνιο τη Βοστώνης, την οποία τέλεσαν δύο Αμερικανοί πολίτες τσετσένικης καταγωγής. Στις 19 Απριλίου 1995 ο Τίμοθι Μακβέϊ, ένας λευκός Αμερικανός πολίτης, εμπνεόμενος από ακροδεξιές θέσεις αλλά και από την βία που επέδειξαν οι Αρχές (BATF, Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού και Όπλων) στο Waco του Texas, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στο Ομοσπονδιακό Κτήριο της Οκλαχόμα με αποτέλεσμα την καταστροφή του κτηρίου και τον θάνατο 168 ατόμων.
4/4/1977 Ανεμοστρόβιλος κατηγορίας 5 κτυπά τις μεσοδυτικές πολιτείες των Η.Π.Α. Οι κακές καιρικές συνθήκες που δημιούργησε αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνες και για την πτώση της πτήσεως Southern Airways Flight 242.
24/3/1959 Στις 10 Μαρτίου, ξεσπούν ταραχές στο Θιβέτ όπου θα καταλήξουν στην κατάληψη της χώρας από τους Κινέζους και την φυγή του Δαλάϊ Λάμα στην Ινδία στις 31 Μαρτίου. Στις 7 Απριλίου η Οκλαχόμα σταματά την ποτοαπαγόρευση που ίσχυε για 51 έτη. Στις 10 Μαΐου οι Σοβιετικοί έχουν την πρώτη εμπλοκή τους στο Αφγανιστάν.
13/3/1941 Στις 2 Μαρτίου οι Γερμανοί εισέρχονται στην Βουλγαρία. Στις 7 Μαρτίου 50.000 Βρετανοί στρατιώτες αποβιβάζονται στην Ελλάδα. Στις 20 Μαρτίου υπογράφεται Σύμφωνο μεταξύ Γερμανίας και Γιουγκοσλαβίας. Στις 27 πραγματοποιείται πραξικόπημα στην Γιουγκοσλαβία για την ανατροπή του συμφώνου και την αντίδραση του Χίτλερ με την υπογραφή της Οδηγίας 27, την εισβολή της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδος.
3/3/1925 Στις 25 Φεβρουαρίου το ψωμί στην Γερμανία φθάνει τα 2.000 μάρκα. Στις 26 Φεβρουαρίου στην Ιταλία οι εθνικιστές ενώνονται με τους φασίστες. Στις 3 Μαρτίου πρωτοεκδίδεται το περιοδικό Τάιμ. Στις 14 Μαρτίου το Ανώτατο δικαστήριο θέτει εκτός νόμου το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα. Στις 15 Μαρτίου ο Λένιν παθαίνει το τρίτο του εγκεφαλικό. Στις 24 Μαρτίου η Ελλάδα γίνεται Δημοκρατία.
Δεδομένα
Η Σελήνη στον Σκορπιό (σε πτώση) σε σύνοδο με τον Κρόνο. Τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Τρίγωνο με τον Χείρωνα.
Ο Κρόνος, ανάδρομος, στον Σκορπιό, σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό της Σελήνης.
Ο Ήλιος στον Ταύρο σε σύνοδο με τον Άρη (σε αδυναμία), την Αφροδίτη (κυριαρχία), τον Ν. Δεσμό της Σελήνης και εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα.
Στην Ελλάδα η Έκλειψη έχει ωροσκόπο Τοξότη και ο κυβερνήτης Δίας βρίσκεται στους Διδύμους (σε αδυναμία), σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και χιαστί με τον Β. Δεσμό της Σελήνης.
Η έκλειψη στην Ελλάδα πραγματοποιείται στον άξονα 5-11.Ποίους επηρεάζει η έκλειψη;
Η έκλειψη επηρεάζει κυρίως τα πρώτα δεκαήμερα των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 6η μοίρα των Σταθερών. Συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 25 έως 27 Απριλίου, οι γεννημένοι στις 26 έως 8 Ιουλίου, οι γεννημένοι στις 25 έως 27 Οκτωβρίου και οι γεννημένοι στις 25 έως 27 Ιανουαρίου.

Ψυχολογική ερμηνεία
Η έκλειψη σαν γεγονός είναι ιδιαιτέρως φορτισμένο, ειδικά εάν πρόκειται για σεληνιακή, όπου ο ψυχισμός βγαίνει στην επιφάνεια και τα συναισθήματα συνήθως είναι εκτός ελέγχου. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε έναν πολύ έντονο ψυχισμό αφού η Σελήνη στον Σκορπιό αυτό συμβολίζει.
Ας ξεκινήσουμε να προσεγγίζουμε την έκλειψη πάνω στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και ειδικότερα στην Ελλάδα που γίνεται στον άξονα 5-11. Κατά πρώτον, έχουμε μία έκλειψη σε σταθερά ζώδια που σημαίνει πως ό,τι συμβεί θα έχει διάρκεια αφενός, αφετέρου η ενέργεια που εκλύεται κτυπά τον συμπαγή πυρήνα μας. Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού έχει να κάνει με την αίσθηση της ασφαλείας, είτε αυτή είναι σωματική, είτε υλική, είτε συναισθηματική. Κυρίως διατηρεί την λέξη πείσμα και στις δύο προσεγγίσεις. Στην Ελλάδα όπου η έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα 5-11, έχουμε να κάνουμε και με την αυτοέκφρασή μας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η συμμετοχή των Δεσμών της Σελήνης στην έκλειψη υποδηλώνει την κρισιμότητα των αποφάσεων που θα παρθούν σε αυτήν την περίοδο καθώς οτιδήποτε γίνει τώρα θα είναι απόφαση-σταθμός. Επίσης, μας δείχνουν ότι είναι καιρός για πολύ έντονες εσωτερικές διεργασίες οι οποίες θα μας φέρουν αντιμέτωπους με τα δικά μας πάγια συστήματα αξιών. Επίσης, μας λέει σαφέστατα ότι πρόκειται για κλεισίματα κύκλων, είτε αυτοί είναι κάτι το επιφανειακό όπως οι σχέσεις, είτε κάτι βαθύτερο όπως καρμικά υπόλοιπα.
Η Σελήνη στον Σκορπιό προϊδεάζει τον βαθύ συναισθηματισμό που πρέπει να βγει στην επιφάνεια. Ο ανάδρομος Κρόνος μας προϊδεάζει ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με παρελθοντικές καταστάσεις. Ο Β. Δεσμός της Σελήνης μας λέει πώς πρέπει να αναζητήσουμε την εσωτερική μετατροπή και την εσωτερική ασφάλεια ώστε να εξελιχθούμε. Το τρίγωνο με τον Χείρωνα συμβολίζει τον πόνο αλλά και την ίαση που έρχεται μετά την ασθένεια.
Ο Ήλιος στον Ταύρο μας μιλάει για σταθερότητα, ύλη, συντήρηση. Η Αφροδίτη αναζητά την μονιμότητα και την σταθερότητα στις σχέσεις. Ο Άρης δυσκολεύεται πολύ να αποδεσμευτεί από τα υλικά αγαθά και αρνείται να προβεί σε ριζικές αλλαγές. Ο Ν. Δεσμός έρχεται να μας προϊδεάσει ότι όλα έχουν να κάνουν με την ανάγκη να προσκολλούμαστε πάνω στο οικείο, το σίγουρο, το μόνιμο, ακόμη και αν αυτό είναι κάτι που μας κρατά πίσω στην εξελικτική μας πορεία. Το τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα μας δείχνει πώς ακόμη θα παλέψουμε για ότι συμβολίζει το παρελθόν μας ,ακόμη και με την «βία».
Η Σεληνιακή έκλειψη θα μας φέρει εμπρός στην ανάληψη των ευθυνών μας. Είναι μία εποχή που πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν μέχρι τώρα την ασφάλειά μας, είναι η προσωπική μας παγίδα για να μην εξελιχθούμε. Οι εξωτερικοί παράγοντες είναι πολλοί, μεταξύ αυτών σχέσεις, συνεργασίες, προσωπικές αξίες. Επί της ουσίας εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να ξεφύγουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο μας λέει ευθέως ότι μόνο με την συγκράτηση των συναισθημάτων μας και την αποδοχή της απώλειας μπορούμε να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα στην ζωή μας πέρα από αυτά που μόνο γνωρίζαμε. Ο Ποσειδώνας με τις όψεις που κάνει με την έκλειψη θα γίνει είτε βοηθός είτε εχθρός σε αυτούς που δεν αντιληφθούν το μήνυμα που έρχεται. Βοηθός θα γίνει σε εκείνους που θα ονειρευτούν ένα καλύτερο αύριο, καταστάσεις που υπάρχουν πέρα και έξω από τον φαύλο κύκλο μας. Εχθρός για εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται το τί συμβαίνει και θολωμένοι ψάχνουν να βρουν λύσεις μέσα από δοκιμασμένες συνταγές. Το αποτέλεσμα είναι να ενισχύεται η ψευδαίσθηση, το άγχος και η μη ρεαλιστική αντιμετώπιση των καταστάσεων, πράγμα που οδηγεί μαθηματικά στην αποφυγή αναλήψεως των ευθυνών μας ή στην δογματική προσκόλληση αυτού που θεωρούμε ως σωστό. Το γεγονός ότι ο Ωροσκόπος είναι Τοξότης και ότι ο Δίας είναι στους Διδύμους, είναι μία ακόμη ένδειξη στο πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε την δυαδικότητα για να ενώσουμε αυτές τις αντιθετικές μας κατευθύνσεις. Ο δρόμος που χαράσσεται είναι και μακρύς και δύσκολος αλλά στην ζωή αξίζει όχι αυτό που μας χαρίζεται αλλά εκείνο που αποκτάμε με κόπο!
Η επιρροή της εκλείψεως στην Ελλάδα
Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη θα επηρεάσει τον τρόπο διακυβερνήσεως της Χώρας, την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση. Η έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα 6-12 της Ελλάδος και θα προκαλέσει αναταραχές επειδή «φωτίζει» το κομμάτι που φοβούνται περισσότερο οι Έλληνες, δηλαδή την αποκτηθείσα ασφάλεια που είχαν. Η διάθεση της κυβερνήσεως να ξηλώσει την σιγουριά του Δημοσίου, θα προκαλέσει τριγμούς στην κοινωνία καθότι η κοινωνία προσέβλεπε σε αυτήν την σιγουριά. Από την στιγμή που η κυβέρνηση επιδώσει τα πρώτα χαρτιά απολύσεως δημοσίων υπαλλήλων θα ξεσπάσει ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, η οποία αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την κατάσταση προς όφελός της. Η αλήθεια είναι πως καλώς ή κακώς τα παραδοσιακά κόμματα στην χώρα νέμονταν την εξουσία επειδή είχαν τις σίγουρες ψήφους τον δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύω πως την στιγμή που θα καταστεί γεγονός οι απολύσεις και στην συνέχεια αυτό καταγραφεί δημοσκοπικά προς το μέρος της αντιπολιτεύσεως, τότε θα έχουμε και την ανακίνηση του ζητήματος των πρόωρων εκλογών.

Σύντομες Προβλέψεις
Κριός: Οι Κριοί με την έκλειψη θα αντιληφθούν ότι χρειάζεται να βρουν ένα νέο τρόπο για να αισθάνονται ασφάλεια και ότι αυτό που τους κρατάει πίσω είναι το παρωχημένο σύστημα αξιών τους.
Ταύρος: Οι Ταύροι με την έκλειψη θα αντιληφθούν πως πρέπει να βρουν έναν νέο τρόπο για να σχετίζονται με τους άλλους, διότι το πείσμα και ο εγωιστικός τρόπος συμπεριφοράς τους προκαλεί προβλήματα.
Δίδυμοι: Οι Δίδυμοι με την έκλειψη θα αντιληφθούν ότι μένοντας πεισματικά στον τρόπο σκέψεώς τους το μόνο που καταφέρνουν είναι να μην έχουν μία καλή καθημερινότητα, να μην μπορούν να εργασθούν κάπου, ακόμη και να αρρωστήσουν επειδή δεν πηγαίνουν να κάνουν εξετάσεις.
Καρκίνος: Οι Καρκίνοι με την έκλειψη θα αντιληφθούν ότι χρειάζεται να βρουν έναν προσωπικό τρόπο αυτοεκφράσεως και ότι με τον παρόντα τρόπο γίνονται δυσάρεστοι στους φιλικούς τους κύκλους.
Λέων: Οι Λέοντες με την έκλειψη θα καταλάβουν ότι χρειάζεται να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις και όχι στην αναγνώριση των άλλων.
Παρθένος: Ο Παρθένοι με την έκλειψη θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως με διάθεση να τα τινάξουν όλα στον αέρα γίνονται πραγματικότητα τα όνειρα και όχι με υπερανάλυση.
Ζυγός: Οι Ζυγοί με την έκλειψη θα αντιληφθούν πως ασφάλεια δεν είναι κάτι που πρέπει να το περιμένουν από τους άλλους και ότι αυτή βρίσκεται μέσα τους.
Σκορπιός: Οι Σκορπιοί με την έκλειψη θα αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τους άλλους να πάρουν αποφάσεις και ότι μόνο εκείνοι μπορούν να σπάσουν γόρδιους δεσμούς.
Τοξότης: Οι Τοξότες με την έκλειψη θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ίδιες τις φοβίες τους για να προχωρήσουν μπροστά ειδάλλως το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να παραμείνουν πεζοί και αδιάφοροι.
Αιγόκερως: Οι Αιγόκεροι με την έκλειψη θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πετάξουν από πάνω τους ότι «βαρίδια» έχουν, ειδικά εκείνα που πιστεύουν ότι τους προκαλούν χαρά, εάν θέλουν να κάνουν πράξη οι ελπίδες για το μέλλον τους.
Υδροχόος: Οι Υδροχόοι με την έκλειψη θα αντιληφθούν πώς τίποτα δεν μπορεί να σε πάει μπροστά άμα δεν κόψεις δεσμούς με το παρελθόν σου, ακόμα και αν αυτοί είναι οι δικοί σου άνθρωποι.
Ιχθείς: Οι Ιχθείς με την έκλειψη θα καταλάβουν πώς τα όνειρα γίνονται πράξη αν είσαι έτοιμος να πολεμήσεις για αυτά ειδάλλως θα μείνεις πίσω και θα αναρωτιέσαι τι θα γινόταν εάν     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου